Üle linna Vinski



Esimene peatükk tutvustab Vinskit ja räägib sellest, kuidas ta apteegist nähtamatuse pulbrit ostis. Apteeker õpetas Vinskile kuidas seda pulbrit kasutada tuleb.

Teises peatükis saadab õpetaja Vinskit jaamast pakki ära tooma. Hiljem kohtub Vinski õpetaja sõbra Varblasega, kes on teel õpetajale külla. Varblane käsib Vinskil kohvri õpetaja juurde viia, kuid Vinski muutis ennast nähtamatuks ja andis jalaga Varblasele vastu istmikku. Kui Varblane õpetaja juurde jõudis, siis läks Vinski ka läbi seinte õpetaja korterisse. 

Kolmandas peatükis istus Vinski õpetaja laua all ja kõditas õpetaja ja Varblase jalgu. Kui õpetaja ja Varblane kööki läksid, siis tahtis Vinski Varblase toolile papinaela panna. Seda nägi aga Apteeker, kes oli ka ennast nähtamatuks muutnud ja Vinskile õpetaja korterisse järgi hiilinud. Ta keelab Vinskil papinaela toolile panna ja teeb ettepaneku hoopis preili Pirtspekile külla minna.

Nejandas peatükis on Vinski ja apteeker preili Pirtspekil külas ja vaatavad salaja pealt Padjaklubi  kokkutulekut. Apteekrile ja Vinskile ei meeldi, kuidas preili Pirtspek ja tema sõbrannad teisi inimesi taga räägivad ja otsustavad neile õppetunni anda. Apteeker ja Vinski olid ise nähtamatud ja panid selga naiste palitud. Padjaklubilistele jäi mulje nagu ainult palitud tantsiksid. Apteeker käskis naistel nimetissõrme suhu pista ja seda kõvasti hammustada. Ja kui siis jälle tuleb tuju kedagi taga rääkida, siis vaadaku oma valutavat sõrme.

Viiendas peatükis püüdis Vinski silmu ja plaanis selle härra Mõrumannile püksi pista. Härra Mõrumann elas üksi kõrge planguga piiratud aias ja ei suhelnud kellegagi. Ta mõtles, et miks küll keegi teda ei külasta. Ise käis ta tigeda näoga linnas ringi, ei naeratanud kellelegi ja ei vastanud kellegi tervitusele. Vinski otsustas hoopis silmu härra Mõrumannile kinkida. See muutis härra Mõrumanni nii rõõmsaks ja lahkeks, et ta otsustas Vinskile emale suure kimbu lõhnavaid toomeoksi viia.     

Kuuendas peatükis näeb Vinski, kuidas röövlid Akordioniomaniku villa aknast sisse ronivad. Ta otsustas röövlitele õppetunni anda. Ta muutis ennast nähtamatuks, võttis akordioni ja hakkas seda kräunutades röövleid hirmutama. Selle lärmi peale jooksis rahvas kokku ja vargad püüti kinni.

Seitsmendas peatükis kohtub Vinski Hulkur-Robiga, kes vedeles puu all, luges pilvi ja kurtis, et linnapea on teda petnud. Hiljem kohtas Vinski Lutikalossi laiskvorste, hirmutas neid ja sundis pesu pesema ja muid töid tegema. 

 


Kommentaarid

Postita kommentaar

Populaarsed postitused sellest blogist

Õpperetk Seljamäele